Какво предстои U17 : Футболният ни керван потегля с гостуване в село Катуница (Пловдив)

Отборът ни деца родени след първи януари 2003 година (U17), започва своето участие в първенството междуобластно първенство към ОС на БФС Пловдив ! В съботния ден възпитаниците на старши треньор Христо Желев, ще имат задачата да вземат пълния комплект от точки в пловдивското село  Катуница. Там те ще гостуват на ФК Лидер, който в първия кръг на есен бе победен, но не бе по най-лекия начин.

Започваме с добрите новини в лагера на “черните” камъни. През зимната пауза към отбора се присъединиха момчетата, които бяха в пловдивския гранд ПФК Локомотив (Пловдив) – Калоян Данев, Мирослав Маринов, Кристиян Малаков. Към новите-стари попълнения можем да впишем и Кристиян Андонов, който още на есен “дебютира” обратно за момчетата от града на стоте войводи. За ново-старо попълнение също можем да броим и завърналия се вратар – Стилиян Динков, който около година бе извън терените. В състава на Христо Желев има и още едно попълненеи – Евгени Иванов, който пък дойде от местия съперник ФК Сливен 2000. Така светлината в тунела на набора определено грейна по-силно. Сега остава да видим дали момчетата са готови за пролетния дял .
През зимната подготовка нашите изиграха доста стойностни контроли, като в срещите срещу свои връстници те не загубиха нито веднъж – при срещи с отбори като ПФК Берое U16, ПФК Арда U17, ПФК Монтана U17, ПФК Спартак U17 (Пловдив). Сините таланти загубиха от мъжкия отбор на ФК Аполон (Речица, Сливен), но го направиха с финес и много битка – резултат 5:3!

Попитахме и ръководителя на набора за състоянието на момчетата и дали е доволен от зимната подготовка. Ето какво ни каза и той

Господин Желев, доволен ли сте от зимната пауза и подготовката на момчетата ?

Като раздаване и новите, някой стари попълнения съм доволен. Но винаги трябва да сме максималисти и да изискваме повече от децата. Така, че в този ред на мисли, смятам че можеше да се подготвим и по-добре! 

Как смятате, с новите придобивки в отбора имате ли шанс за по-предно класиране? Мислите ли,че ще вдигнат класата на отбора ?

Както казах и по-горе, щастлив съм че имам подбор от 20-22 деца, което сами знаете за футбол на голям терен е отлично. Относно момчетата, които се присъединиха към отбора, считам че това, което им е дала школовката на големия отбор ще е само в плюс за нас. Те от своя страна пък не трябва да лежат на стари лаври и да си мислят, че без труд ще са неизменни титуляри! Относно класирането, аз многократно съм казал, а и школата ни го е доказала през годините, че не класиранията са важни, а играта на децата. В крайна сметка най-сладко е да видиш своя труд, чрез тези млади и добри таланти ! Относно срещите смятам, че през този полусезон, ще дадем отпор на доста от отборите. На турнира Пирин къп 2020 се видя израстването на момчетата ! 

Относно предстоящата среща с ФК Лидер (Пловдив) ?

Както може би повечето от вас си спомнят на есен срещата ни срещу тях не бе никак лесна ! Въпреки, че победихме първите минути на двубоя бяха за тях. Те са опасен отбор – от пловдивската школа. Грамотен и технически добър. На техен терен сме и може да очакваме всичко ! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *