ТОП НОВИНА ! ФК СИНИТЕ КАМЪНИ (СЛИВЕН) ще се състезава в ЕЛИТНА U15 през новия сезон с набор 2006-2007!

На днешното си заседание Комисията по детско-юношески футбол към Българския футболен съюз, в присъствието на представители на водещи футболни клубове, утвърди състава и формата за провеждане на първенствата на различните възрастови групи (U19, U17 и U15) през спортно-състезателната 2020/2021 г.

Предвид форсмажорните обстоятелства, свързани с пандемията от COVID-19, и стремежа към опазването на здравето на младите футболисти, треньорските щабове и служителите на футболните клубове, както и заради затрудненото финансово състояние на редица футболни клубове и школи, Комисията по ДЮШ взе решение временно да промени формата на провеждане на първенствата при юношите до 17 г. и до 15 г. и вместо единна Елитна група първенствата (в редовната си фаза) да бъдат обособени на две групи (Източна и Западна) на географски принцип. Това разделение влиза в сила само за предстоящия сезон (2020/2021 г.), като през сезон 2021/2022 г. надпреварите ще се провеждат отново по стандартния формат с единна елитна група.

Състав на Елитна юношеска група до 15 години – Запад:
ПФК Левски (София)
ПФК ЦСКА-София (София)
ПФК Септември (София)
ПФК Славия (София)
ФК Национал (София)
ФК Спартак 1919 (Плевен)
ФК Етър (Велико Търново)
ФК Витоша 13 (София)
ОФК Пирин (Благоевград)
ПОФК Ботев (Враца)
ПФК Монтана (Монтана)
ФК Борислав 2009 (Първомай)

Състав на Елитна юношеска група до 15 години – Изток:
ПФК Берое (Стара Загора)
ПФК Ботев (Пловдив)
ПФК Лудогорец (Разград)
ПФК Черно море (Варна)
ПФК Локомотив (Пловдив)
ФК Черноморец (Бургас)
УФК Асти (Хасково)
ПФК Добруджа (Добрич)
ФК Спартак 1918 (Варна)
ПФК Дунав (Русе)
ПФК Нефтохимик (Бургас)
ФК Сините камъни (Сливен)

Заб.: В редовната фаза от първенството на двете групи U15 (Запад и Изток) ще се играе всеки срещу всеки при разменено гостуване. На база на полученото класиране, във втората фаза отборите от 1 до 3 място във всяка от двете групи ще сформират обща шестица, в която отново ще се играе на принципа всеки срещу всеки при разменено гостуване за разпределение на местата от 1 до 6 в крайното класиране. На същия принцип отборите от 4 до 6 място в двете групи ще сформират обща шестица, която ще разпредели местата от 7 до 12 в крайното класиране. На свой ред отборите от 7 до 9 място в двете групи ще сформират обща шестица, която ще разпредели местата между 13 и 18 в крайното класиране. Отборите от 10 до 12 място в двете групи изпадат.

източник : SPORTAL.BG

Така, само след няколко години наши възпитаници ще имат честта да се борят с най-добрите отбори в България ! Това само по себе си говори за правилния път, който следва футболната ни школа ! Очаквайте подробности, около новината в следващите дни !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by Live Score & Live Score App