Календарната година за набор 2010 (U11) – треньор Даниел Стоянов !

В навечерието сме на едни от най-хубавите Християнски празници – Коледните и новогодишните такива ! По това време на годината, всички ние обичаме да си правим някаква равносметка – какво сме и какво не сме съумяли да постигнем ! След като направихме обзор на най-малките ни деца участващи в първенства по футбол – набор 2011-2012, е време да пристъпим към следващия набор ! Набор 2010 (U11), е един набор, който до скоро не беше поверяван за по-дълго време на някой от треньорите в школата ! Въпреки това от тази година децата вече имат един млад, надъхан и амбициозен млад треньор в лицето на Даниел Стоянов. За онези от вас, които не познавате Даниел, той е по-малкия племенник на иконата на клуба – Пламен Крумов. Въпреки чичо си, Даниел има доста солиден опит в БГ футбола като професионален състезател, като дори до скоро практикуваше най-любимата игра !

Да се върнем на децата ! Смело мога да си сложа ръка на сърцето и да споделя с вас (всички читатели, приятели, радетели и хора, свързани с ФК Сините камъни), че малчуганите от този набор се развиват много добре ! Те проходиха като набор едва миналата година, като преди този момент, те бяха сборен набор с 2009 година. Истината е, че Даниел успя за кратък период от време да направи така, че малките му възпитаници имат футболен облик. Той знае какво иска от тях, а те му вярват безрезервно, за тази крехка възраст и успява, (е разбира се и къде не успяват) да спазват това, което прохождащия в професията треньор!

След като преминахме първия локдаун през месец март, април и май – нашите сини малки машини, също като малчуганите от набор 2011 – 2012 посетиха силния турнир в град Трявна. Там те се представиха повече от подобаващо. Разбира се резултатите не са най-важното нещо, а самото развитие на отделните единици и на колектива като цяло. Определено можем да кажем, че набор 2010 вече имат изградено ядро. Определено играят като отбор, и още повече определено имат треньор, който да ги изкара до пиедестала на съвременния футбол в България, а защо ли не по-високо !

Ето какво сподели и Дани пред нас :

  Определено в тази тежка ситуация, аз и децата направихме нещо, което за повечето хора се струваше невъзможно! Идеята на чичо, а и на колектива ни като цяло е да се стремим да направим, това което трябва да се стреми и всяка уважаваща се школа – да произвеждаме продукт, отговарящ на ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТАНДАРТИ! Да може да кажете, че слагаме определение на децата като продукт, което не звучи окей, но… Трябва да сме реалисти, за да може да се разчупи стереотипа на БГ-футбола, трябва да си поставяме високи цели. Аз смятам, че съм от хората, които като си поставят за цел нещо го изпълняват ! Обожавам децата, с които работя. А това ме зарежда с позитивни емоции ! Тук е момента да благодаря на Бог, че ми подхвърли една футболна топка преди 22-23 години ! Без този допир с това кръгло нещо … всичко щеше да е различно !
Пожелавам на всички деца, родители и колеги весело посрещане на предстоящите празници ! Бъдете живи и здрави ! А след тях да се готвим за здрава работа ! Целите, които съм си поставил са големи! Аз вярвам, че и децата също мислят така !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by Live Score & Live Score App