Календарната 2020 година за набор 2008 (U13) – треньор Илиян Илчев !

В навечерието на един от прекрасните християнски празници – Коледа сме ! Продължаваме краткия обзор на това, какво се случи през отиващата си вече календарна 2020 година.
Следващи в нашия списък са децата ни родени след първи януари 2008 година (U13), с треньор Илиян Илчев !

Календарната година както за нас, така и за всички деца в академията ни (а и по цял свят) стартира с много положителни емоции и много очакване към това, че ще се трудим здраво, ала уви това така и не се случи. Бяхме затворени. По принуда тренирахме онлайн.. Е това може и да звучи доста фантасмагорично, ала е така тренирахме с камери на дворове, в холовете си – подтикнати само от голямото желание за играта ! Но разбира се и това отмина. През тази календарна година момчетата на треньор Илиян Илчев направиха една истинска промяна. Те започнаха да се трудят по-здраво и разбраха какво е да тренираш като по-големите батковци !

В началото на годината по покана на наши приятели ние посетихме град Варна и  направихме страхотни приятелски срещи срещу отборите на ДФК Шампиони (Варна), МФК Тича (Варна) във формата ФУТБОЛ 9, както и свирихме часовниците с гранда ПФК Черно море (Варна) и ДФК Шампиони (Варна) на големия футбол (Ф11). За първи път нашите таланти не ходиха на турнир, а бяха на истински футболен лагер. Точно така Лагер с двуразови тренировки. Град Твърдица ни предостави страхотни условия и живот и здраве 2021 година може  да посетим отново дестинацията !

Започнахме първенство ФУТБОЛ 11 към ОС на БФС Стара Загора. Представяме се добре, ала истината е, че децата започват да разбират какво е това, да си футболист ! Тренировките са повече, интензивността им е по-голяма, мачовете са по-трудни и по-сладки като победиш. Истината е, че момчетата на треньор Илиян Илчев започнаха да работят като колектив ! А какво по-хубаво от това !
Но нека чуем и думите на младия специалист като фон за изминаващите последни кадри на годината :

И.И. Каква беше календарната година за нас ли ? Ами определено странна ! Който ме познава, може да каже това, че аз съм човек който търси новите предизвикателства и никога не се отказва от тях! Работата с децата както за мен, така и за моите колеги е голяма чест ! Казвам го, защото го мисля ! През годината въпреки несгодите, моите възпитаници или както аз им казвам “моите синове” хвърлиха доста пот на футболния терен (както на тренировки, така и в мачовете). Те са като едни ларви, които трябва да претърпят една метаморфоза, а тя е напълно постижима с малко побутване от наша страна (на треньорите).
Може би ще учудя всички, тъй като моята първа цел е да изградя едни добри хора! Не всички ще станат футболисти,разбира се дай боже повече да се реализират в това поприще. Ала наша основна цел и мисия, трябва да е да изградим едни добри млади момчета ! Добри ученици, добри синове, добри хора и разбира се добри, честни и доблестни деца както на терена, така и извън него ! Всичко останало е пълен фалш !
Пожелавам на всички и на себе си разбира се, да сме живи и здрави.. Тъй като целите, които сме си поставили са много. Бавно и славно ще катерим поредните върхове ! Бъдете щастливи и ще се видим през новата 2021 година !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by Live Score & Live Score App