СУПЕР ДЕРБИ УТРЕ В СЛИВЕН ! Мъжката ни формация излиза в пряк спор за първото място срещу временния лидер ФК Червени войводи (Сливен) на стадион Хаджи Димитър !

Match

ФК Червени войводи (Сливен) ФК СИНИТЕ КАМЪНИ (СЛИВЕН)

1 - 0

17. Match Day

May 16, 2021, 5:00 pm

Сливен

Report

Супер дерби в град Сливен ! Така можем да започнем нашия обзор преди каквото и да е било. Точно в 18:00 часа на митичния за някой стадион Хаджи Димитър, ще се изправят два отбора замесени в борбата за първото място в А областна група мъже – към ОС на БФС Сливен ! Някой може да си кажат какво толкова, всеки път има такива мачове, всяка година дали Речица, дали Самуилово са правили такива дербита и срещите винаги са имали онзи “заряд” присъщ за романтизма на “селския футбол” !

“ДА, АМА НЕ…!”  Този път нещата са далеч по-различни. За първи път от много години насам хегемонията на отбори като ФК Аполон (Речица) и ФК Самуил (Самуилово) – неизбежна част от сливенския футболен фолклор, е нарушена. За първи път отборите в първенството играят хубав, атрактивен футбол, че и за капак в битката за титлата има замесени три отбора, които играят доста грамотен футбол, и които искат титлата толкова много!

Отборите на ФК Червени войводи (Сливен), ФК Кортен (с.Кортен) и ФК СИНИТЕ КАМЪНИ (СЛИВЕН) изиграха толкова добри мачове през сезона, че просто няма какво да добавяме още. Разбира се стига се до това, като стане някой първи – дали ще зарадва сливенската общественост и ще се пробва да се качи едно ниво нагоре – в Югоизточна Трета Футболна Лига ! Отговорът е простичък – на този етап единствено отбора на ФК Сините камъни (Сливен) покрива всички нормативни изисквания това нещо да се случи. Тимът ни притежава ДЮШ и то не един или два отбора в нея – а цели 11 набора ! Освен това зад гърба на момчетата с името и помощта си стои един от известните български футболисти от близкото минало – ПЛАМЕН КРУМОВ ! Но въпреки това, той обича да казва следния рефрен : “Не си ли първи на село, нямаш работа в града!”. А Пламен или бат Пламен, както обичат да му казват всички спазва своята простичка философия, която му е помагала много през годините в живота !  Та единственият отбор, който може да претендира каквото и да е било има за цел да си извърви всичките стъпки до “Голгота” e този облечен в синьо (в нашия случай в черно) !  Или казано по-простичко , ФКСК трябва да спечелят утрешното дерби, както и да спечелят последния кръг срещу тима на ФК Тунджа (Мечкарево) като домакин !

Въпреки горните редове – в най-изгодна позиция за каквото и да е било от трита отбора е тима на лидерите във временното класиране – ФК Червени войводи (Сливен). Те са с точка преднина пред нашия екипаж и с две пред тима на ФК Кортен (към днешна дата Кортен са първи с 1 точка преднина пред ФКЧВ и с 2 точки преднина пред ФКСК , които и са с мач повече!) Равенството е резултат, който устройва “червените”, като най-вероятно ако нямат издънка в последния кръг като гости на ФК Аполон (кв.Речица, Сливен), те ще грабнат златните медали.

Но стига “кръчмарски сметки” ето и малко статистика !  На митичния стадион Хаджи Димитър, утре точно в 18:00 часа ще се изправят отбора с най-добрата защита – ФК Червени войводи (Сливен) – допуснали едва 6 гола за 16 срещи, и атомното нападение на ФК Сините камъни (Сливен) – отбелязали за същия брой двубой цели 75 гола в противниковите врати. Друго сръвнение, което без да преувеличаваме можем да направим и на вратарския пост – вратарят на ФКСК – КРИСТИЯН СЯРОВ е може би най-подготвения от всички в първенството такива, като силните му изяви не остават и незабелязани от всички любители на футбола в сливенско ! В този спор, определено можем да наклоним везните в наша полза. От друга страна, символичните домакини разполагат с може би най-добрата халфова линия в цялата област – в нея личат имената на Стоян Краещников, Николай Начев и Ивелин Михов, като първите двама спокойно можем да причислим като играчите с опит в по-горните дивизии ! Но отново ще се върнем на нашия състав,където едно име се откроява измежду всички играчи в област Сливен – ДАНИЕЛ СТОЯНОВ ! Капитанът на “сините” е с може би най-богатата визитка от всички състезатели, като буквално до преди сезон той се подвизаваше в отборите със статут на Професионалисти ! Даниел е брат на друг известен сливенски действащ футболист – Крум Стоянов (играч на ПФК Берое (Стара Загора), носител на купата и суперкупата на България с отбора на ПФК Ботев (Пловдив), с опит в чужбина) и племенник на патрона на отбора от града на “Сините камъни” – Пламен Крумов.  Много е вероятно той да направи разликата в утрешния двубой !
Друг ключов момент от срещата може би ще бъде тактическото надлъгване между двата състава – тук отново безпристрастно можем да наклоним везната в полза на ФК Сините камъни (Сливен)  – тъй като тандема Явор Арнаудов – Христо Желев имат къде, къде повече ценз и успехи в треньорското поприще, заразлика от младия им в тази сфера колега – Станимир Стойков !

Но както е казал народа: “ТОПКА Е В ЖЕНСКИ РОД!” Нека да се наспим и да видим утре, кой ще покаже повече футболни аргументи и ще се нарече новия властелин на град СЛИВЕН !

СРЕЩАТА Е С НАЧАЛЕН ЧАС 18:00 часа, мястото е стадион Хаджи Димитър (централен стадион) – вход Свободен, а за всички които не могат да присъстват на двубоя прякото включване на ФКСК TV (предаване на живо във фейсбук страницата на ФК СИНИТЕ КАМЪНИ) и предаването на Интернет радио Сини камъни ще започне броени минути преди двубоя ! Очаква се и голяма медия да отрази събитието, но повече информация не можем да ви издадем преди началото на самия двубой !

 

ФК Аполон (кв.Речица, Сливен)

Rank
4
Matches
18
Won
10
Tied
2
Lost
6

Last Match

ФК Аполон (кв.Речица, Сливен) ФК Червени войводи (Сливен)

18. Match Day

23. May 2021 5:00 pm Сливен

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *