Мъжкият ни отбор абдикира от борбата за титлата, след като загуби от ФК Червените войводи (Сливен) !

Match

ФК Червени войводи (Сливен) ФК СИНИТЕ КАМЪНИ (СЛИВЕН)

1 - 0

17. Match Day

May 16, 2021, 5:00 pm

Сливен

Report

 

В един истински футболен празник се превърна футболната среща от XVII-ти кръг на областно първенство Сливен между отборите на ФК Червени войводи (Сливен) и ФК Сините камъни (Сливен) ! По груби данни над 900 човека посетиха мача от селски калибър, като целия сектор А (трибуната под козирката) беше препълнен, въпреки лошото време !

Чисто футболно в срещата нашия тим имаше повече възможности за гол, но така и не съумяха да отбелжат такъв. Символичните домакини пък от своя страна използваха по най-добрия начин шансовете си и пет минути преди края на срещата, когато всички мислеха че срещата ще завърши без победител, лошо построената отбрана на ФК Сините камъни, позволиха няколко играчи в червено да останат сами в малкото наказателно поле и да разтрелят вратаря Кристиян Сяров ! Така те успяха да вземат победата и да се затвърдят на 4 точки пред нашия тим, което автоматично ни отписва от борбата за титлата, а дава шанс отбора на ФК Кортен да мечтаят, като са само на 2 точки от “войводите” и остава само един кръг до края ! В последния кръг – червените имат тежко гостуване в квартал Речица, където нищо не се знае тъй като двата тима има интересна пиперлива предистория !

За съжаление обаче на болшинството, които подкрепяха синия тим днес на стадион Хаджи Димитър, нашите има голяма вероятност да се простят с шансовете си за участие за бараж в Трета Югоизотчна лига, тъй като на 100% няма да са първи в крайното класиране !

Хубава новина за сливенския футбол бе, че такива мачове са нужни на футболен център в град Сливен, а управниците ни трябва да се замислят в посока помагане на клубове , които искат да представят града ни било то и в третото ниво на българския футбол. Днес всички на стадиона и зрителите, които наблюдаваха срещата на живо в нашата фейсбук страница и на страницата на Сливен Футбол бяха очаровани, че има такъв футболен празник. Представете си сблъсък в селската дивизия – пред поне 900 човека, а какво става за среща от Трета, Втора или Първа лига напред във времето !
Другата хубава новина е, че днес още от старта на двубоя в състава на Сините камъни имаше ПЕТ ФУТБОЛИСТИ НАБОР 2003-2004 ! Което само по себе си е факт, как се работи в клуба (в последствие влязоха още четирима набор 2003 ! ). Сливенските деца, било то от ФК Сините камъни или ФК Сливен заслужават да получават шансове в големия – мъжкия футбол !

ФУТБОЛНА СРЕЩА №1

ФУТБОЛНА СРЕЩА №2

От името на целия екип на клуба искаме да благодарим за подкрепата и доброто поведение на цялата публика, както и хората които “викаха” за нас в тази среща ! ЕДНО ГОЛЯМО МЕРСИ ! Надяваме се, че това няма да е последния такъв мач с нашата клубна история

Искаме и да честитим победата на ФК Червени войводи (Сливен), като един достоен опонент в тази среща ! Успех за напред !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *