Възпитаниците на Стефан Стайков и Явор Арнаудов започнаха новия шампионат със загуба от отбора на ФК Кортен! Въпреки това посоката от миналия сезон е коренно различна (през миналия сезон стартиха 6-7 млади футболиста от старшата възраст на отбора). Днес групата за мача бе изградена от 14 момчетата набор 2004 / 2005 и 2006 и двама и четирима оптини играчи – трима техни треньори ! Разбира се опитът на домакините от ФК Кортен си каза тежката дума като те имаха по-чистите положения, но головете им паднаха в края на двете полувремена (първия в 45″, а втория в 84″). През първата част, нашите стартираха не много убедително, като дадоха инициативата на домакините от село Кортен. През втората част обаче домакините се поумориха и нашите имаха повече поле за изява, но чисти голови положения така и нямаше. Така нашите не успяха да повторят успешния старт от миналата година, като следващата седмица ще търсят първа победа срещу тима на ФК Ботев (Кермен).
Треньорското дуо остана доволно от играта на младите, като разбира се имаше и забележки.

 

СС / ЯА : Разбира се, че загубата не е приятна, но вижте с какъв състав излязохме днес! В стартовата единайсеторка имаше 9 момчета, които са под 17 години … а някой дори нямат навършени 15! Това е пътя пред децата, макар и на село е важно да се докоснат до мъжкия футбол. Определено срещу по-опитните отбори ще ни бъде трудно, но имайки предвид, че има поне още два отбора с момчетата долу горе като тях, може да се получат добри мачове!
Не търсим някакво гръмко класиране, важно е лека полека юношите от школата да знаят, че има мъжки отбор, в който може да влязат и да запишат минути. Разбира се,ако тима е в горната дивизия, ще е по-престижно, но и тук ще се задоволим на този етап, а ако е рекъл Господ може и да бъдем малко повече максималисти. Но да сме честни, трябва да си знаем мястото към този момент !

Като цяло срещата беше почти коректна, като изключим двата червени картона – по един за ФК Сините камъни и един за ФК Кортен! Но истината бе, че грубостите в срещата бяха продиктувани от трибуните,където положението не беше много цветущо! Хората от двата клуба влязоха в пререкания, като имаше дори заплахи за саморазправа, които всичко завърши благополучно и до проблеми, така и не се стигна !
Видео от срещата можете да намерите на нашата фейсбук страница!

ФК Сините камъни (мъже) – сезон 2021/2022 първи кръг състав :
12. Стилиян Динков (набор 2004), 44. Господин Русев (к.), 17. Константин Голевски (набор 2003), 3. Йоан Чолаков (набор 2004), 6. Кристиян Андонов (набор 2003), 7. Акън Веизов (набор 2005), 9. Димитър Лапов (набор 2005), 10. Кристиян Илязов (набор 2005), 25. Христо Костадинчев (набор 2002), 99. Велчо Спасов, 5. Божидар Миликин (набор 2005).
Резерви : 1. Иво Димитров (набор 2004), 77. Константин Атанасов (набор 2006), 2. Мирослав Минчев (набор 2002), 6. Ваньо Чапаров (набор 2006), 11. Петьо Булгарлиев (набор 2004)

 

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *